Woningtaxatie

Waarom een woningtaxatie?

Uit een woningtaxatie volgt een taxatierapport. Het taxatierapport beschrijft niet alleen de geschatte waarde van de woning, maar ook andere zaken zoals de onderhoudsstatus van (een gedeelte van) het pand, de energiezuinigheid en bijbehorende kadastrale gegevens. Er kunnen verschillende redenen zijn om een taxatie uit te laten voeren. Een taxatierapport kunt u gebruiken voor aan- en verkoopbeslissingen. Daarnaast is het taxatierapport noodzakelijk voor het verkrijgen van een hypotheek. Andere voorbeelden waarom een woningtaxatie noodzakelijk kan zijn is bij een echtscheiding of nalatenschap.

Wat is een taxateur?

Een taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon. Deze persoon schat de waarde van de woning. Uiteraard niet zo maar uit de losse pols, maar op basis van een erkend validatiesysteem.

Als taxateur van BB Taxaties zorg ik dat alles deskundig verloopt tijdens het taxeren. Ik werk op basis van eenduidige beroeps- en gedragsregels die aansluiten bij de Nederlandse en internationale eisen. Deskundigheid, onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit zijn mijn kernwaarden. De taxatierapporten van BB Taxaties worden geaccepteerd door alle banken in Nederland.

Hoe gaat een taxatie?

Vanaf 1 oktober 2021 werken taxateurs met het nieuwe modelrapport “Wonen 2021”.

De eerste fase in het taxatieproces is de opname van de woning. In deze fase noteren we zoveel mogelijk informatie over de woning. Denk bijvoorbeeld aan de bouwkundige kwaliteit van de woning, de oppervlakte van de woning en het perceel. De binnen- en buitenkant van de woning wordt grondig onderzocht. We kijken naar de indeling, de staat van onderhoud en de gebruikte materialen en afwerking. De isolatie en energiezuinigheid spelen een rol in de taxatie, maar bijvoorbeeld ook bepaalde verplichtingen en rechten zoals een recht van overpad of een erfrecht. Het is interessant om te weten hoeveel de huizen of vergelijkbare panden opbrachten die recentelijk zijn verkocht in de omgeving. Deze bedragen nemen we mee in de schatting van hoeveel de woning waard is.

Zodra de informatie compleet is, wordt het taxatierapport opgemaakt. Hierin wordt de woning tot in detail beschreven en het uiteindelijke waardeoordeel onderbouwd. Zo krijgt u een indicatie van de risico’s op korte en lange termijn en potentieel bijkomende kosten ten aanzien van herstel van onderhoudsachterstand, eventuele funderingsproblematiek en overige bouwkundige gebreken van de woning. Tevens worden de mogelijkheden en bijkomende kosten van verduurzaming in kaart gebracht. Een gevalideerde taxatie wordt ook nog beoordeeld en gevalideerd door het NWWI.

Een betrouwbare taxateur voor uw woning

Zoekt u een Register-Taxateur in Breda en omstreken? Dan bent u bij BB Taxaties aan het juiste adres. Neem snel contact met mij op voor de mogelijkheden.

Officieel taxatierapport nodig?

BB Taxaties maakt snel en deskundig een taxatie van uw woning. Onze taxatierapporten voldoen aan de richtlijnen van Nationale Hypotheek Garantie en worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Neem contact met mij op